Ad-ICT deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad-ICT

Niks zo veranderlijk als de ICT. Elke dag worden er nieuwe apps en programma's gelanceerd. Softwareversies zijn nog niet geïnstalleerd of ze zijn alweer verouderd. Voel jij je als een vis in het water in deze razendsnel veranderende ICT-wereld? Wil jij een kei worden in programmeren? Of droom je ervan om apps te ontwikkelen die de wereld een beetje mooier of handiger maken? Dan is de associate degree ICT misschien wel wat voor jou. In twee jaar word je klaargestoomd voor een baan als app- of webdeveloper. Of wat denk je van een carrière als cloud animation specialist? Mogelijkheden genoeg met een ad ICT diploma op zak.

Het programma van Ad-ICT

In het eerste jaar maak je je de basisprincipes van ICT eigen en ga je aan de slag met het schrijven van (eenvoudige) programma's. Vervolgens ga je dieper in op de materie en maak je kennis met de verschillende profielen die de ad ICT kent. Uiteindelijk maak je, uiteraard met goede begeleiding vanuit de opleiding, een keuze voor een van deze profielen. Je gaat je in het tweede jaar verder specialiseren in het profiel waarvoor je in het eerste jaar hebt gekozen. Aan het einde van dit jaar hou je je bezig met je afstudeeropdracht. Deze voer je uit voor een van de vele bedrijven in het portfolio van jouw hogeschool, maar je bent natuurlijk vrij om ook zelf een geschikt bedrijf te zoeken. Rond je je afstudeerproject succesvol af, dan mag je je diploma in ontvangst komen nemen.

De toelatingseisen Ad-ICT

Heb je interesse in de associate degree ICT, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Met een havo- of vwo-diploma kun je met alle profielen op de opleiding terecht. Hetzelfde geldt voor een mbo-diploma niveau 4.

Je toekomst na de associate degree ICT

Na de opleiding ad ICT kun je direct aan de slag in een functie die aansluit bij jouw gekozen profiel. Met de kennis en ervaring die je tijdens je studie hebt opgedaan, ben je dé geschikte ICT-medewerker die de wensen en behoeftes van mensen omzet in bruikbare middelen. Nog geen zin om fulltime te gaan werken? Je kunt met je diploma ook instromen in het tweede jaar van de bacheloropleiding hbo ICT.