Ad Industriële Automatisering deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Industriële Automatisering

De associate degree Industriële Automatisering is de perfecte keuze voor iedereen die wil bijdragen aan de innovatie en efficiëntie van de industrie. Als je klaar bent om je passie voor technologie om te zetten in een lonende carrière, dan is deze opleiding de juiste stap voor jou. Industriële Automatisering is een tweejarige opleiding die zich richt op de wereld van automatisering in de industrie. In deze snel evoluerende sector leer je de nieuwste technologieën en technieken te gebruiken om industriële processen te optimaliseren en te automatiseren. Dit is essentieel in de hedendaagse industrie, waar efficiency en productiviteit van cruciaal belang zijn. Lees snel verder en ontdek hoe je begint aan een interessante reis in de wereld van industriële automatisering.

Het programma van Ad Industriële Automatisering

Tijdens deze opleiding krijg je de kans om diepgaande kennis op te doen over verschillende aspecten van industriële automatisering, zoals PLC-programmering, robotica, sensortechnologie, en SCADA-systemen. Je leert hoe je deze technologieën toepast om processen te verbeteren en problemen op te lossen in uiteenlopende industriële omgevingen. Wat deze studie zo boeiend maakt, is de combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Je bent betrokken bij projecten die je de kans geven om je opgedane kennis in de praktijk te brengen. Bovendien werk je samen met docenten en professionals die ruime ervaring hebben in het vakgebied, wat je de kans biedt om waardevolle inzichten op te doen.

Jaar 1

Het eerste, oriënterende jaar begint met een aantal opstartmodules. Je krijgt inzicht in de relatie tussen je eigen werkzaamheden en je nieuwe studie op het gebied van industriële automatisering. Een deel van deze modules bevat thuispractica met simulatiesoftware.

Jaar 2

In dit jaar zoek je de verdieping op en leer je de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Je gaat aan de slag met elektronica, industriële netwerken en de programmeertaal C. Zoals bij andere associate degrees sluit je ook deze opleiding af met een afstudeeropdracht. Lukt het jou om in deze opdracht te laten zien dat je beschikt over voldoende kennis op het gebied van industriële automatisering, dan mag je je diploma in ontvangst komen nemen.

Toelatingseisen Ad Industriële Automatisering

Wil je deze opleiding gaan volgen, dan heb je een havo- of vwo- diploma nodig met een van de volgende profielen: Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid. Een mbo-4 diploma met exacte vakken volstaat ook. Beschik je niet over het gevraagde diploma, maar ben je wel ouder dan 21 jaar en heb je een vergelijkbare opleiding gevolgd? Neem dan vooral contact op met de betreffende hogeschool om te zien wat de mogelijkheden zijn. Behalve een geschikte vooropleiding heb je ook een relevante werkomgeving nodig. Hier kun je je praktijkopdrachten en afstudeerscriptie uitvoeren.

Je toekomst na de associate degree

Na het behalen van je diploma heb je tal van carrièremogelijkheden binnen de industrie. Je kunt aan de slag als automatiseringsingenieur, PLC-programmeur, robotica-specialist, of procesautomatiseringstechnicus. De vraag naar professionals met expertise in industriële automatisering blijft groeien, wat betekent dat je in een sector terechtkomt met uitstekende baankansen en een aantrekkelijk salaris.