Ad IT Service Management deeltijd

Deeltijdopleiding Ad IT Service Management

De tweejarige deeltijd opleiding IT Service Management is dé studie voor iedereen die een passie heeft voor technologie en die graag een carrière starten wil starten in IT Service Management. IT is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Als IT service manager zorg jij ervoor dat werknemers van ziekenhuizen, hogescholen, gemeentes, ziekenhuizen en commerciële bedrijven rustig hun werk kunnen doen, zonder zich druk te hoeven maken over hun informatiesystemen. Je bent stressbestendig en IT-systemen kennen geen geheimen voor jou. Jij vormt de link tussen je ICT-collega’s en degenen die de IT-systemen dagelijks gebruiken. Je houdt de IT-kosten van jouw bedrijf binnen de perken en zorgt ervoor dat medewerkers op het juiste moment beschikken over de juiste informatie. Maar je belangrijkste taak is de klantvriendelijkheid van je bedrijf (nog verder) te verbeteren en de productie naar een volgend niveau te brengen.

Het programma van Ad IT Service Management

De associate degree IT Service Management is een tweejarige opleiding die je klaarstoomt voor een boeiende carrière in de wereld van IT Service Management. Of je nu al wat technische achtergrond hebt of gewoonweg geïnteresseerd bent in de IT-sector, deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn. Tijdens de opleiding krijg je inzicht in de kernprincipes van IT Service Management. Je leert hoe je IT-diensten kunt ontwerpen, implementeren en beheren om aan de behoeften van organisaties te voldoen. Je bestudeert onderwerpen zoals ITIL (Information Technology Infrastructure Library), incidentmanagement, verandermanagement, en nog veel meer. Het programma combineert theoretische kennis met praktische vaardigheden, waardoor je direct toepasbare expertise opdoet. Een van de interessante aspecten van deze studie is de focus op het begrijpen van de behoeften van klanten en het leveren van kwalitatieve IT-diensten die aan deze behoeften voldoen. Dit maakt het een perfecte keuze voor mensen die zowel technische als communicatieve vaardigheden willen ontwikkelen.

De toelatingseisen Ad IT Service Management

Wil je je gaan aanmelden voor de associate degree IT Service Management, dan heb je een havo-, vwo- of mbo-4 diploma nodig. Het maakt niet uit welke vakken of welk profiel je hebt gevolgd. Voldoe je niet aan bovengenoemde toelatingseisen, dan zijn er verschillende manieren waarop je misschien toch kunt worden toegelaten. Denk aan een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek.

Je toekomst na de associate degree

Een van de grootste voordelen van de associate degree IT Service Management is de veelzijdigheid ervan. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als IT service manager, IT-servicecoördinator, support engineer, IT-consultant, of in vergelijkbare functies bij uiteenlopende organisaties. De IT-sector blijft groeien, waardoor er voortdurend behoefte is aan goed opgeleide IT-serviceprofessionals. Kortom, als je geïnteresseerd bent in IT, graag problemen oplost en deel wilt uitmaken van een sector die voortdurend evolueert, overweeg dan zeker de associate degree IT Service Management. Het is een spannende opleiding die je de kans biedt om een gewaardeerde professional te worden in een bloeiende industrie.