Ad ICT & Telecommunicatie deeltijd

Deeltijdopleiding Ad ICT & Telecommunicatie

Als jij een passie hebt voor technologie en communicatie en op zoek bent naar een flexibele opleiding die jou de benodigde vaardigheden en kennis biedt, dan zou de associate degree ICT & Telecommunicatie misschien wel eens precies kunnen zijn wat je zoekt. Deze opleiding biedt je de kans om je interesse voor technologie om te zetten in een veelbelovende carrière. Met een flexibel studieprogramma, praktische vaardigheden en een breed scala aan toekomstige mogelijkheden, ben je goed op weg naar een volgende stap in de dynamische wereld van ICT en telecommunicatie.

Het programma van Ad ICT & Telecommunicatie

De associate degree ICT & Telecommunicatie is een tweejarig programma dat is ontworpen om je een solide basis te bieden in de wereld van informatietechnologie en communicatie. Gedurende deze intensieve maar boeiende studie, verken je een breed scala aan onderwerpen, variërend van netwerkbeheer en softwareontwikkeling tot systeemarchitectuur en cybersecurity. Je doet niet alleen theoretische kennis op, maar ook hands-on ervaring door middel van praktische opdrachten en projecten die aansluiten bij de nieuwste trends in de branche. In het eerste, oriënterende jaar begin je met verschillende modules zoals bijvoorbeeld elektriciteitsleer, basis programmeren en presenteren. Het mooie is dat je alles wat je dit jaar leert direct in kunt zetten op je eigen werkplek.

In het tweede jaar ga je verder in op de materie van leerjaar 1. Je volgt vakken als ‘Elektronica voor telecommunicatie’ en ‘Programmeertaal C’. Ook ga je verder met het implementeren van de opgedane kennis in je dagelijkse werkzaamheden. Je afstudeeropdracht aan het einde van je studie kan natuurlijk niet ontbreken. Hieraan besteed je dan ook een groot deel van je tijd in het tweede jaar. Je laat zien dat je alle vereiste competenties beheerst. Dat doe je door op je eigen werkplek aan d slag te gaan met een probleemstelling die je zelf formuleert. Je past je kennis dus direct toe in de praktijk, waardoor zowel je werkgever als jijzelf onmiddellijk profiteren van de kennis die je gedurende je studie hebt verworven. De uitkomsten van je onderzoek laat je terugkomen in de eindscriptie. Wordt je eindproduct beoordeeld met tenminste een voldoende, dan levert dat jou het associate degree-getuigschrift op.

Toelatingseisen Ad ICT & Telecommunicatie

Wil je je inschrijven voor deze associate degree, dan dien je een havo- of vwo- diploma te kunnen overleggen met het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid. Ook een mbo-4 diploma met exacte vakken volstaat. Voldoe je niet aan deze eisen, maar wil je wel graag starten met deze associate degree? Neem dan contact op met de hogeschool om te zien wat de mogelijkheden zijn. Voor iedereen geldt dat een relevante werkomgeving essentieel is om met de opleiding te kunnen starten.

Je toekomst na de associate degree

Na het behalen van je associate degree ICT & Telecommunicatie, staan de deuren naar diverse carrièremogelijkheden wijd open. Je kunt aan de slag als systeembeheerder, netwerktechnicus, softwareontwikkelaar, IT-consultant en nog veel meer. De technologische wereld groeit en evolueert voortdurend, en professionals met expertise op het gebied van ICT en telecommunicatie worden altijd gezocht. Heb je het gevoel dat je nog niet klaar bent met studeren, dan kun je natuurlijk altijd doorstromen naar een relevante bacheloropleiding als Technische informatica – ICT-telecom.