HBO Software Engineer deeltijd

Deeltijdopleiding Software Engineer

Werk je al een tijdje in de softwareontwikkeling, bijvoorbeeld als programmeur of full stack ontwikkelaar? Heb je een functie op hbo-niveau, maar geen bijpassend diploma? Of wil je doorgroeien in je werk? Na de deeltijdopleiding Software engineer bij Avans+ heb je een erkend bachelordiploma in handen waarmee je jouw werk- en denkniveau aantoont. Dankzij je werkervaring kan je de opleiding extra snel afronden.

Locaties

Hogeschool Avans+ biedt de bacheloropleiding Software engineer in deeltijd aan als tweejarig traject. Fysieke lessen en bijeenkomsten vinden plaats in Breda.

De toelatingseisen van Software engineer in deeltijd

Om toegelaten te worden tot deze bachelorstudie in deeltijd, moet je een diploma hebben van een van de volgende opleidingen: vwo, havo, mbo Applicatie- en Mediaontwikkelaar (niveau 4) of mbo ICT-beheerder (niveau 4). Het is handig als je eindexamen hebt gedaan in wiskunde, omdat dit je helpt bij vakken op het gebied van big data en data science. Maar het is niet verplicht. Heb je geen van deze diploma’s? Als je 21 jaar of ouder bent, kan je een toelatingsonderzoek aanvragen bij de hogeschool en zo alsnog toegelaten worden. Behalve de juiste vooropleiding, moet je na het afronden van je opleiding minstens 3 jaar hebben gewerkt in de ICT. De toelatingsprocedure bestaat uit verschillende stappen. Je begint met een intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin komen onder meer je motivatie en houding ter sprake. Daarna volgt een toelatingsassessment. Hiervoor stel je een portfolio samen. Doorloop je dit assessment met goed gevolg? Dan is het laatste onderdeel van de toelatingsprocedure een toelatingsgesprek. Daarna kan je van start met de deeltijdopleiding Software engineer.

Meer over de opleiding Software Engineer in deeltijd

Tijdens de deeltijdopleiding Software engineer leer je meer over de laatste technologische trends. Je leert hoe je deze trends vertaalt naar bruikbare toepassingen voor je eigen organisatie. Je krijgt les over actuele onderwerpen als technologie en innovatie, low-code, SMAC, data science, cybersecurity en blockchain. Deze technologische deeltijdopleiding op hbo-niveau kan je goed combineren met je baan en privéleven. Je bent ongeveer 15 uur per week kwijt aan tweewekelijkse colleges, zelfstudie en het uitwerken van opdrachten. Daarnaast zijn er een aantal opleidingsdagen.

Aan het werk na de deeltijdopleiding Software engineer

Deze bachelor Software engineer in deeltijd is specifiek bedoeld voor mensen die al werken op het gebied van softwareontwikkeling. Na de opleiding kan je bijvoorbeeld in je huidige functie nog beter de nieuwste trends op technologiegebied vertalen naar praktische toepassingen. Ook helpt de opleiding je bij het nemen van de volgende stap in je carrière. Na de opleiding heb je de mogelijkheid om een master Computer Science te gaan doen.

In voltijd?

De opleiding Software Engineer bestaat niet in een voltijdse variant.

HBO Software Engineer HBO Software Engineer
Collegegeld 2023-2024 Tussen € 1.377,- en € 2.314,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 30123
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Software Engineer

Als je niet over het juiste diploma beschikt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De deeltijdopleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding Software Engineer te mogen beginnen.