HBO Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek deeltijd

Deeltijdopleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Veel BML opleidingen zijn er niet, als je in deeltijd of duaal wilt studeren. De Hogeschool Utrecht heeft als enige aanbieder Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voor deeltijders. Met de opleiding kun je doorgroeien en gaan werken als biomedisch laboratoriumingenieur.

Wat leer je tijdens de opleiding BML?

Je gaat binnen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) onderzoek doen naar invloeden op de gezondheid van mensen en dieren. Wat zijn de gevolgen voor de toekomst? En wat zijn de actuele trends? De laboratoriumingenieur gaat zich bezighouden met belangrijke biologische vraagstukken die veel invloed kunnen hebben op onze maatschappij. Bij de opleiding BML (voorheen de hogere laboratorium opleiding (HLO)) volg je uiteenlopende vakken, zoals moleculaire en microbiologie, biochemie en wiskunde. Je doet veel practica. Andere voorbeelden van vakken en richtingen zijn microbiology, biomolecular en research of zoology. Na de opleiding is het mogelijk om een master in chemie te doen.

Toelatingseisen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) noemt een mbo-diploma als ingangseis, en relevant werk. Voor deze deeltijdopleiding is dat uiteraard een goede vooropleiding, maar je kunt ook beginnen als je het profiel N&T of N&G hebt gedaan op de havo of het vwo.

Ook in voltijd

Op verschillende hogescholen kun je de opleiding BML in voltijd volgen. Een andere optie in voltijd is hbo Biotechnologie. Deze studie lijkt erg veel op BML.

Verwant aan de deeltijdopleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is Toegepaste Biologie. Sommige sites beweren dat je deze opleiding ook in een deeltijd-variant kunt vinden bij Aeres Hogeschool. Helaas is dit onjuist.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek volgen?
  • » Hogeschool Utrecht
HBO Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek HBO Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34397
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Biology & Medical Laboratory Research

Als je niet over het juiste diploma beschikt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De deeltijdopleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding BML te mogen beginnen.