WO Informatica deeltijd

Deeltijdopleiding Informatica

Voor een universitaire deeltijdstudie Informatica kun je bij de Open Universiteit terecht. Je studeert dan overwegend thuis, je leert bij Informatica van alles over soft- en hardware, programmeertalen, algoritmen en intelligente systemen. Wiskunde-B is een vereiste.

De opleiding Informatica

Binnen de deeltijdopleiding Informatica krijg je vakken die te maken hebben met softwaretechnologie, informatiesystemen en communicatietechnologie. Daarnaast is er aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid van systemen en programma’s. Steeds meer spelen maatschappelijke aspecten en bedrijfsprocessen ook een rol in de opleiding Informatica. Je krijgt naast de ict vakken ook een portie wiskunde. En is er een mogelijkheid om je opleiding te verbreden met psychologie en management vakken. Met een diploma op zak kun je een master Computer Science gaan volgen.

Werken na Informatica in deeltijd

Na het afronden van een universitaire opleiding Informatica zijn er diverse carrièremogelijkheden beschikbaar. Als softwareontwikkelaar kun je betrokken zijn bij het ontwerpen, programmeren en testen van softwaretoepassingen en -systemen. Je kunt werken met verschillende programmeertalen en technologieën om innovatieve oplossingen te creëren. Als systeemanalist houd je je bezig met het analyseren van bedrijfsprocessen en het identificeren van systeemvereisten. Je werkt nauw samen met stakeholders om informatiesystemen te ontwerpen en te implementeren die voldoen aan de behoeften van de organisatie. De datawetenschapper werkt je met grote hoeveelheden gegevens en complexe algoritmen om waardevolle inzichten en voorspellingen te genereren. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen, opschonen, analyseren en interpreteren van data om zakelijke beslissingen te ondersteunen en strategische doelen te bereiken. Zit er meer een netwerkbeheerder in jou, dan ben je verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van computernetwerken binnen een organisatie. Je zorgt ervoor dat het netwerk veilig en efficiënt functioneert, lost netwerkproblemen op en implementeert nieuwe technologieën om de netwerkinfrastructuur te verbeteren. Als IT-consultant adviseer je organisaties over IT-strategieën, systemen en processen. Je analyseert de behoeften van klanten, identificeert mogelijke verbeteringen en biedt op maat gemaakte oplossingen om de efficiëntie en effectiviteit van de IT-infrastructuur te optimaliseren. Ook kun je kiezen om beveiligingsexpert te worden, dan speel je een cruciale rol bij het identificeren en oplossen van beveiligingsrisico's. Je ontwikkelt en implementeert beveiligingsmaatregelen, voert penetratietesten uit, monitort systemen op verdachte activiteiten en reageert proactief op potentiële bedreigingen.

Voltijd studie

Aan diverse universiteiten kun je de opleiding Informatica in voltijd volgen.

  • Waar kun je de universitaire deeltijdopleiding Informatica volgen?
  • » Open Universiteit
WO Informatica WO Informatica
Collegegeld 2023-2024 Tussen € 1.377,- en € 2.314,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Isat-code 56978
Studielast 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Computing Science

Als je niet over het juiste diploma beschikt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De deeltijdopleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding Informatica te mogen beginnen.