Ad Industriële Automatisering en Robotica deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica

Ben je op zoek naar een boeiende opleiding die jou de kans biedt om de wereld van geautomatiseerde systemen en robots te verkennen? Dan is de associate degree Industriële Automatisering en Robotica misschien wel de juiste keuze voor jou. Dit tweejarig hbo-programma is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie, engineering en het optimaliseren van industriële processen. Je leert hoe je machines en robots ontwerpt, programmeert en beheert om productieprocessen efficiënter te maken. De associate degree vereist een nieuwsgierige geest en de bereidheid om te blijven leren in een snel evoluerend vakgebied. Herken jij je hierin, ben je geïnteresseerd in het vinden van innovatieve oplossingen voor complexe problemen en werk je graag aan projecten die de wereld van morgen vormgeven? Lees dan snel verder.

Het programma van Ad Industriële Automatisering en Robotica

Tijdens de associate degree Industriële Automatisering en Robotica krijg je de kans om een breed scala aan vaardigheden te ontwikkelen. Je leert niet alleen over de theorie achter automatisering en robotica, maar je krijgt ook praktische ervaring door middel van projecten en stageperiodes. Enkele van de onderwerpen die je kunt verwachten zijn:

  • Robotica en mechatronica
  • Programmeren van automatiseringssystemen
  • Industriële processen en automatiseringstechnieken
  • Data-analyse en kunstmatige intelligentie in industriële toepassingen

Dit programma is ontworpen om je goed voor te bereiden op een carrière in de industrie en biedt de kans om direct toepasbare vaardigheden op te bouwen. Het kent vier semesters verdeeld over twee studiejaren.

Semester 1

In je semester draait alles om het opdoen van basiskennis over onder andere (eenvoudige) elektronische schakelingen, het programmeren van industriële controllers en de eigenschappen van machine-hardware en productieprocessen.

Semester 2

In de laatste helft van je eerste jaar leer je programmeren volgens de ISA88-methode. Je volgt vakken als aandrijftechniek, robotica en applicatieprogrammeren. Je bent bovendien direct van toegevoegde waarde voor je werkgever, omdat je op je eigen werkplek een waardevolle programmeeropdracht uitvoert.

Semester 3

Jaar 3 start met een sterke focus op communicatie en interoperabiliteit. Alle ‘losse’ kennis die je tot nu toe hebt opgedaan, komt in dit semester samen.

Semester 4

Het laatste halfjaar van je studie staat helemaal in het teken van je eindopdracht. Dit doe je zelfstandig op je eigen werkplek. Je maakt een ontwerp voor een (deel-)systeem, dat je vervolgens ook daadwerkelijk realiseert en test. Sluit je deze opdracht succesvol af, dan ben je geslaagd voor de opleiding en kun je je diploma in ontvangst komen nemen.

De toelatingseisen Ad Industriële Automatisering en Robotica

De toelatingseisen voor deze associate degree zijn als volgt: iedereen met een havo-, vwo- of mbo-4 diploma is welkom om zich in te schrijven. Hierbij worden geen specifieke eisen gesteld aan profiel of vakkenpakket. Wel wordt er van je gevraagd om een werkplek te hebben waar je minimaal twee dagen in de week werkzaam bent in een functie die aansluit bij je opleiding.

Je toekomst na de associate degree

Na het afronden van deze opleiding zul je merken dat de deuren naar een veelbelovende carrière wijd openstaan. De industrieën die afhankelijk zijn van industriële automatisering en robotica groeien voortdurend en er is een toenemende vraag naar goed opgeleide professionals. Je kunt aan de slag als automatiseringsingenieur, robotica-specialist, projectmanager in de automatisering of zelfs als ondernemer in dit vakgebied.

  • Waar kun je de opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica in deeltijd volgen?
  • » Hogeschool Windesheim
  • Waar kun je de Ad opleiding Industriële Automatisering en Robotica in duale vorm volgen?
  • » NHL Stenden Hogeschool
Ad Industriële Automatisering & Robotica Ad Industriële Automatisering & Robotica
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80157
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Industrial Automation and Robotics