WO Informatiekunde deeltijd

Deeltijdopleiding Informatiekunde

Werk je in de ICT en heb je zin in een volgende stap in je loopbaan? Of wil je een ICT-professional worden en zoek je een opleiding die je naast je baan kan doen? Als je wil werken op het snijvlak van informatica en managementvraagstukken, is de deeltijdopleiding Informatiekunde een goede keus.

Aan de slag na Informatiekunde

Na deze deeltijdopleiding ga je je bezighouden met vragen als aan welke eisen een goed informatiesysteem moet voldoen en hoe je een informatiesysteem implementeert in een bedrijfssituatie. Je gaat ICT-toepassingen initiëren, ontwikkelen en implementeren. Als informatiekundige ben je de brug tussen ICT en de business. Daarom adviseer je ook over de toepassing van ICT-systemen in een bedrijfsomgeving. Met het diploma van Informatiekunde op zak kan je doorgroeien in of naar functies als ICT-analist, adviseur, consultant, projectleider, business analist en softwareontwikkelaar.

De toelatingseisen van Informatiekunde in deeltijd

Voor deze deeltijdopleiding zijn geen toelatingseisen, behalve dat je 18 jaar of ouder moet zijn. Je hoeft dus geen havo- of vwo-diploma of bepaalde voorkennis op ICT-gebied te hebben. Wel verwacht de onderwijsinstelling dat je algemene kennis op havo-/vwo-niveau hebt. Verder is het belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst. Heb je al een wo- of hbo-opleiding gedaan? Dan krijg je mogelijk vrijstellingen.

De locatie

Informatiekunde in deeltijd studeren kan alleen bij de Open Universiteit. Het is geen klassikale opleiding; je bestudeert de stof dus waar en wanneer je wil. Daardoor is deze studie ideaal voor mensen die studeren willen combineren met werk en/of gezin. Maar je zit niet alleen met je neus in de (online) boeken. Je volgt ook virtuele en fysieke bijeenkomsten, zoals practicumbijeenkomsten en landelijke studiedagen. De practicumbijeenkomsten zijn verplicht. Je gaat dan aan de slag met bijvoorbeeld je vaardigheden op het gebied van gespreksvoering.

  • Waar kun je de universitaire deeltijdopleiding Informatiekunde volgen?
  • » Open Universiteit
WO Informatiekunde WO Informatiekunde
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Isat-code 56842
Studielast 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Information Science

Als je niet over het juiste diploma beschikt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De deeltijdopleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding Informatiekunde te mogen beginnen.