Ad ICT deeltijd

Deeltijdopleiding Ad ICT

Hou je ervan om met anderen samen te werken, ben je enorm nieuwsgierig, een échte doorzetter en geïnteresseerd in een carrière in de ICT? Tijdens de Associate Degree ICT ontdek je in een half jaar alles over software engineering.

Leren door te doen

Van het maken van een website tot het maken van slimme apps voor het huishouden, het komt allemaal aan bod in het eerste half jaar van de opleiding. Ook maak je kennis met het programmeren van robots, ontwikkelen van software en het bedenken van slimme toepassingen voor Netflix. Je gaat je specifiek richten op software engineering. Deze ad-opleiding leer je alles over het maken en beheren van systemen. Hoe schrijf je software? En hoe programmeer je binnen een vast ontwerp? Verder kun je na deze opleiding webapplicaties ontwerpen en bouwen. Tests moet je kunnen uitvoeren en maken. Alles wat je maakt en bedenkt dien je op een overtuigende manier te presenteren aan je opdrachtgever. Het goed kunnen communiceren en adviseren is dus ook belangrijk binnen de ICT. Tijdens de laatste 20 weken van de opleiding laat je in een afstudeeropdracht bij een bedrijf zien dat je helemaal klaargestoomd bent voor je nieuwe carrière in de ICT.

Locatie van AD ICT opleiding

Zuyd Hogeschool in Heerlen is de enige hogeschool die deze tweejarige opleiding aanbiedt. Al kun je Fontys ook een AD-ICT opleiding vinden, maar deze opleiding is wat breder en heeft een andere accreditatie. Gemiddeld is de studiebelasting 20 uur per week.

Klaar voor de toekomst

Juist omdat de ICT-wereld altijd in ontwikkeling is, word je binnen de AD-ICT praktisch opgeleid voor bestaande beroepen. Daarom wordt er vanuit gegaan dat je een relevante functie in de ICT hebt, waarbij je je opdrachten kunt uitvoeren.

Toelatingseisen Associate Degree ICT opleiding

Heb je interesse in de associate degree ICT, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Met een havo- of vwo-diploma kun je met alle profielen op de opleiding terecht. Hetzelfde geldt voor een mbo-diploma niveau 4.

Je toekomst na de associate degree ICT

Om te kunnen starten met deze tweejarige opleiding is het van belang dat je in bezit bent van een havo- of vwo-diploma in de richting van cultuur & maatschappij, economie & maatschappij, natuur & gezondheid of natuur & techniek. Ook kun je je inschrijven voor deze opleiding wanneer je in bezit bent van een mbo-4-diploma. Beschik je niet over één van bovenstaande toelatingseisen? Dan is het tevens mogelijk een 21+ toets af te leggen.

Na de ICT-opleiding

Wil je je verder ontwikkelen, meer leren en doorgroeien in de ICT wereld? Na de Associate Degree ICT kun je direct instromen in de tweede helft van leerjaar 2 van de bacheloropleiding hbo ICT. Liever direct je vakkennis toepassen in de praktijk? Dan kun je na de opleiding direct aan de slag. Omdat je afstudeert in een specifieke ICT-functie, hangt je toekomstige beroep af van de richting die je kiest.