HBO Bedrijfskundige Informatica deeltijd

Deeltijdopleiding Bedrijfskundige Informatica

Wil jij werken of je verder ontwikkelen in de ICT? Heb je interesse in bedrijfskunde? Als je een praktijkgerichte hbo-opleiding zoekt die deze vakgebieden combineert én in deeltijd wilt studeren, is Bedrijfskundige Informatica iets voor jou. Deze flexibele deeltijdopleiding op hbo-niveau volg je bij LOI. In principe is het mogelijk om na drie jaar je diploma op zak te hebben.

Locatie van Bedrijfskundige Informatica in deeltijd

Bedrijfskundige Informatica in deeltijd studeren kan bij hogeschool LOI. Je kiest voor een thuisstudie of klassikaal+-onderwijs. Bij klassikaal+ zijn de bijeenkomsten voor een deel online en voor een deel fysiek. Kies je voor een thuisstudie? Dan mag je zelf bepalen wanneer je start. Bij de klassikaal+-variant van deze hbo-bachelor zijn er verschillende startdata en locaties, zoals Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Zwolle.

Inhoud van de deeltijdopleiding

Centraal tijdens deze hbo-opleiding staat de verandering in de informatievoorziening, als brug tussen management en ICT. Zowel bedrijfseconomische vraagstukken als allerlei ICT-onderwerpen komen aan bod. Bij vakken moet je denken aan bijvoorbeeld Cloud computing, Databasetechnologie, Business Process Architecture en Business Analytics. Om je te specialiseren op een bepaald gebied kies je een minor, bijvoorbeeld Business analyst of Data specialist. Verder zijn actuele praktijkopdrachten en het doen van praktijkgericht onderzoek belangrijke onderdelen van deze hbo-studie. De deeltijdopleiding Bedrijfskundige Informatica duurt in principe drie jaar. Heb je een diploma van een verwante opleiding of relevante werkervaring? Dan is het soms mogelijk om vrijstellingen te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze bachelor.

Werken na Bedrijfskundige Informatica in deeltijd

Afgestudeerden van deze hbo-bachelor op het snijvlak van ICT en business kunnen veel kanten op. Een carrière als bijvoorbeeld business analyst, data specialist of business intelligence specialist is mogelijk. Dat kan bij de overheid of in het bedrijfsleven, maar voor jezelf beginnen kan ook.

Voltijd studie?

Er bestaat geen voltijd opleiding van Bedrijfskundige Informatica. Wel kun je op HBOstart nog meer informatie vinden over hbo Bedrijfskundige Informatica.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding Bedrijfskundige Informatica volgen?
  • » LOI Hogeschool
HBO Bedrijfskundige Informatica HBO Bedrijfskundige Informatica
Collegegeld 2023-2024 ntb
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34404
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam -

Als je niet over het juiste diploma beschikt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De deeltijdopleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding Bedrijfskundige Informatica te mogen beginnen.