Ad Software Development deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Software Development

Ben jij klaar om in slechts twee jaar een Software Developer te worden? Dan is de deeltijd associate degree in Software Development dé opleiding voor jou! In dit dynamische programma leer je alles over het ontwikkelen, programmeren en testen van (mobile) apps en websites. Tijdens deze tweejarige hbo-opleiding duik je diep in de wereld van softwareontwikkeling. Je wordt voorbereid om een programmeur of softwareontwikkelaar te worden. Denk aan functies bij uiteenlopende bedrijven, variërend van klein tot groot. Deze praktijkgerichte opleiding voorziet je van alle essentiële kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Je leert niet alleen software te ontwikkelen voor informatiesystemen, webapplicaties en mobiele apps, maar ook om dit te doen in samenwerking met een team en hierbij om te gaan met alle praktische uitdagingen vandaag de dag.

Het programma van Ad Software Development

De opleiding is opgebouwd uit vier fasen van elk 20 weken. Deze flexibele structuur geeft jou de ruimte om je studie aan te passen aan je eigen mogelijkheden. In het eerste halfjaar werk je samen met medestudenten aan projecten in een gesimuleerde omgeving of in een bedrijf. Hier bouw je een stevige basis in softwareontwikkeling. Het tweede halfjaar is een uitbreiding van je basis, waarin je met een team complexe apps ontwerpt en ontwikkelt voor externe opdrachtgevers. Gastcolleges van experts uit het veld zorgen voor een frisse kijk op softwareontwikkeling. Tijdens het tweede jaar krijg je de kans om gedurende drie tot vier dagen per week als junior softwareontwikkelaar te werken in een bedrijf tijdens een co-makership stage. Hier pas je je kennis direct toe in de praktijk en ontwikkel je jezelf verder als professional. De afstudeerfase is de kroon op je opleiding. Hier laat je zien dat je bekwaam bent in softwareontwikkeling en loop je stage in een bedrijf om de fijne kneepjes van het vak te leren. Je ontwikkelt complexe software die uit meerdere subsystemen bestaat en leert om aan de eisen van klanten en gebruikers te voldoen door middel van requirement analyses en usability tests.

De toelatingseisen Ad Software Development

Heb je een havo- of vwo-diploma? Dan ben je klaar om deel te nemen aan deze ad-opleiding. Ook wanneer je een mbo-4 achtergrond hebt, ben je meer dan welkom om te starten met de deeltijd associate degree in Software Development.

Je toekomst na de associate degree ICT

Met je diploma op zak ben je klaar voor diverse carrièremogelijkheden als App Developer en Softwareontwikkelaar. Je kunt aan de slag bij commerciële bedrijven, industrieën, ICT-bedrijven, startups en zelfs in de non-profit sector zoals zorg en overheden. Dit vakgebied biedt talloze specialismen, zoals Front-end Developer, Back-end Developer, Full Stack Software Developer en Web Developer. Je ontwikkelt vaardigheden die je een voorsprong bieden in het werkveld, zoals het realiseren van software, werken in Agile/Scrum teams en het vertalen van eisen naar bruikbare software. Na het behalen van je diploma kun je je reis voortzetten door door te stromen naar een voltijd of duale bacheloropleiding hbo ICT. Als extra bonus kun je een Engelstalig International Diploma Supplement (IDS) aanvragen, waarmee je je werkkansen in het buitenland vergroot.