Ad Informatica deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Informatica

Wil je een carrière starten in de boeiende wereld van de informatica, maar ben je op zoek naar een kortere en meer praktische route dan een traditionele bacheloropleiding? Verdiep je dan eens in de associate degree Informatica. Deze tweejarige opleiding biedt een uitstekende basis in de informatica en opent de deur naar diverse carrièremogelijkheden in dit continu veranderende vakgebied. De associate degree Informatica is geschikt voor een breed scala aan studenten. De studie is ideaal voor diegenen die graag willen werken in de IT-sector maar niet de volledige vierjarige toewijding van een bacheloropleiding willen aangaan. Het is ook geschikt voor mensen die al in de IT-wereld werken en hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden om hun carrièremogelijkheden te vergroten. Als je houdt van probleemoplossing, logisch denken en de uitdagingen van de moderne technologie wilt aangaan, dan is deze studie zeer zeker de moeite waard.

Het programma van Ad Informatica

De associate degree Informatica is een intensief programma dat je in staat stelt om essentiële vaardigheden en kennis op te doen in de wereld van informatica. Of je nu gepassioneerd bent door softwareontwikkeling, data-analyse, of cybersecurity, deze opleiding biedt een brede basis waarmee je verschillende richtingen kunt verkennen. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met vakken als programmeren, databases, netwerken en informatiesystemen. Je leert hoe je technologische oplossingen ontwerpt, implementeert en beheert. Daarnaast is er aandacht voor soft skills zoals projectmanagement en communicatie, die van onschatbare waarde zijn in de professionele wereld.

Je krijgt elke vijf weken nieuwe lesstof aangeboden. In de twee weken die daarop volgen, krijg je geen nieuwe stof, maar wordt de stof van de voorgaande weken nog eens uitgebreid herhaald. Hierdoor krijg je de kans om uitgebreid te oefenen voor je tentamenweek, die ik week 8 van elk blok plaatsvindt. Week 9 is bedoeld voor de afronding van je beroepsproduct. En in week tien ten slotte presenteer je je beroepsproduct. De werkwijze van elk blok is agile-scrum. Je wordt wekelijks begeleid door een team van docenten, wat zorgt voor een borging van de voortgang van je project. Het laatste halfjaar van je studie gebruik je voor je afstudeeropdracht. Alle kennis op het gebied van ontwerpen, bouwen en testen die je hebt opgedaan in de afgelopen anderhalf jaar verwerk je in deze opdracht voor een echte ICT-werkomgeving. Je sluit je afstudeeropdracht af door het verantwoorden van je uitgevoerde werk, een evaluatie en reflectie.

De toelatingseisen Ad Informatica

Je bent welkom met elke havo-, vwo- of mbo-4 diploma, ongeacht je profiel of vakkenpakket. Voldoe je niet aan deze eisen, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kan het 21+ toelatingsonderzoek nog deuren voor je openen.

Je toekomst na de associate degree

Na het behalen van je associate degree Informatica ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan in diverse functies binnen de IT-sector. Je kunt denken aan banen als applicatieontwikkelaar, databasebeheerder, netwerkbeheerder, IT-consultant, en nog veel meer. Het is een sector die constant groeit en evolueert, wat betekent dat er veel kansen zijn voor gekwalificeerde professionals. Bovendien kun je er na het behalen van je associate degree voor kiezen om door te stromen naar een bacheloropleiding als je meer diepgaande kennis wilt opdoen en je carrièremogelijkheden verder wilt uitbreiden.