Ad Accountancy deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Accountancy

Als Accountancy-student hou je natuurlijk van cijfertjes. Je wilt ondernemers helpen met hun administratie en ze fiscaal advies geven. Maar je interesse gaat verder dan alleen cijfers! Zo vind je duurzaamheid bijvoorbeeld erg belangrijk. Met de associate degree Accountancy ben je helemaal klaar voor de toekomst. In twee jaar tijd maak je je alle benodigde fiscale en financiële kennis eigen. Kennis die je direct in de praktijk brengt. Heb je je diploma gehaald? Dan kun je meteen doorstromen naar het derde jaar van de bacheloropleiding Accountancy.

De deeltijdopleiding associate degree Accountancy

In het eerste jaar hou je je vooral bezig met de basisvakken die horen bij het beroep van accountant of fiscalist. Denk aan belastingrecht en financiële informatieverwerking. In het tweede krijg je vakken als bedrijfskunde, Engels en statistiek. In je tweede jaar ga je meer de diepte in. Je wordt helemaal klaargestoomd voor het vak van accountant of financial. Je leert hoe je jaarrekeningen opstelt en hoe je belastingaangifte doet. Aan het einde van dit jaar voer je een afstudeeropdracht uit voor een klant uit de praktijk.

Wat zijn de toelatingseisen AD Accountancy?

Heb je interesse in de associate degree Accountancy, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Met een havodiploma kun je met alle profielen terecht. Let op: bij Natuur & Gezondheid heb je economie of bedrijfseconomie (M&O) nodig. Met het Cultuur & Maatschappij-profiel heb je economie of bedrijfseconomie (M&O) én wiskunde A of B nodig. Met een vwo-diploma word je sowieso aangenomen, net als met een mbo-niveau-4 diploma. Verder wordt er van je verwacht dat je meteen vanaf de start van de opleiding minimaal 20 uur per week op een administratiekantoor of een accountantskantoor werkt.

Je toekomst na de associate degree Accountancy

Heb je de studie succesvol afgerond, dan ontvang je behalve je diploma ook een Engelstalig diplomasupplement. Dit kan je in het buitenland helpen bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan. De kennis en ervaring die je bij een associate degree opdoet, sluiten naadloos aan op de arbeidsmarkt. Met dit diploma op zak, kun je een volgende stap zetten in je carrière waar jij je als een vis in het water voelt. Nog geen zin om fulltime te gaan werken? Je kunt met je diploma ook meteen doorstromen naar het derde jaar van de bacheloropleiding Accountancy.