HBO Finance, Tax and Advice deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Finance, Tax and Advice

Als jij advies geeft over slimme investeren moet je als financieel dienstverlener goed met cijfers zijn. Jij moet goed kunnen adviseren wat de beste oplossing is voor je klant. Of dat nu gaat over bankzaken of pensioenen. Na hbo Finance, Tax and Advice kun jij verschillende functies innemen bij bijvoorbeeld verzekeraars of bedrijven die actief zijn op de beurs.

Locaties FTA

De opleiding Finance, Tax and Advice lijkt op Finance & Control. Er zijn verschillende reguliere hogescholen waar je de FTA-opleiding in deeltijd kunt volgen. Daarnaast hebben ook de particuliere aanbieders van afstandsonderwijs LOI en NCOI deze studie in hun aanbod. Beide aanbieders bieden de opleiding nog aan onder de 'oude' naam Financial Services Management (FSM). Markus Verbeek heeft de opleiding Management Payroll Services.

De opleiding Finance, Tax and Advice

Met Finance, Tax and Advice word je dienstverlener in de wereld van verzekeringen, hypotheken en aandelen. In tegenstelling tot de bedrijfseconoom, die doorgaans intern bij een (groot) bedrijf werkt, zit de Finance, Tax and Advice’er meestal in de zakelijke dienstverlening – hij of zij wordt door een bedrijf ingehuurd voor bepaalde diensten, of werkt bijvoorbeeld als adviseur voor een bank of verzekeraar. In de bachelor leer je daarom alle details over de financiële producten waarover je gaat adviseren of die je gaat verkopen. Eerst krijg je vooral theorie, daarna steeds meer projecten, stages en ten slotte een eindwerkstuk.

Wat zijn de toelatingseisen van Finance, Tax and Advice?

Je wordt tot deze deeltijdopleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je van de havo of het vwo komt, gelden er extra eisen aan jouw profiel. Met n&g dien je economie, m&o of bedrijfseconomie in je pakket te hebben. De c&m'er moeten hun pakket naast de genoemde vakken ook aanvullen met wiskunde a of b. Sommige hogescholen bieden voor studenten met een economisch mbo-diploma een apart programma aan. Deze studenten hebben immers al de basis van vakken en de nodige werkervaring voor de opleiding. Ook hier geldt dat de student minimaal een baan op mbo 4-niveau moet hebben, zodat werk en studie goed verenigd kunnen worden. Na de opleiding kun je een master in economie gaan volgen.

FTA in voltijd

De opleiding Finance, Tax and Advice kun je ook in voltijd vinden. Je hebt dan geen ruimte voor een baan daarnaast, want je bent continu met de opleiding bezig.

Van Financial Services Management naar Finance, Tax and Advice?

Kort geleden kwam je de naam Financial Services Management nog volop tegen op hogescholen. Die naam verdwijnt, want de opleiding FSM is nu samengevoegd met Fiscaal Recht en Economie in de nieuwe opleiding Finance, Tax and Advice.

HBO Finance, Tax and Advice HBO Finance, Tax and Advice
Collegegeld 2023-2024 Tussen € 1.377,- en € 2.314,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 35517
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Finance, Tax and Advice

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toelatingstoets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om de deeltijdopleiding Finance, Tax and Advice te kunnen volgen.

Kies je voor de duale FTA opleiding? Dan kun je misschien studiefinanciering ontvangen. Bekijk of jij in aanmerking komt.