Ad Financieel Management deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Financieel Management

Ben je al werkzaam in een financieel-administratieve functie en wil je je graag verder ontwikkelen op dit gebied? Wil je je kansen vergroten en je inzetbaarheid verbreden? En zie je jezelf over een paar jaar wel als financieel manager, controller of hoofd administratie rondlopen? De associate degree Financieel Management is een praktische opleiding waarmee je je kennis in twee jaar tijd aanzienlijk vergroot. Zo leer je er hoe je een administratie voert en ga je in (kleine) groepen aan de slag met financiële cases uit de praktijk. Omdat je docenten en trainers met hun voeten in de klei staan, weten zij als geen ander waaraan het werkveld behoefte heeft. Wat je leert, kun je dan ook meteen in de praktijk brengen.

Het studieprogramma van Ad Financieel Management

Het eerste jaar van de associate degree Financieel Management is een oriënterend jaar. Je volgt modules als bedrijfseconomie, bedrijfscalculatie en bedrijfsfinanciering. In het tweede jaar ga je meer de diepte in en ga je aan de slag met interne analyses en verslagen. Verder stel je journaalposten op en leer je hoe je juridische en fiscale gevolgen en risico's van feiten en gebeurtenissen verwerkt in je financiële administratie. Na afloop van je studie ben je in staat om financiële gegevens te verwerken in de administratie, financiële en fiscale risico's te signaleren, bedrijfsanalyses uit te voeren en rapporten te schrijven.

Wat zijn de toelatingseisen AD Financieel Management?

Heb je interesse in de associate degree Financieel Management, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Je kunt er terecht met een havodiploma, vwo-diploma, mbo 4-diploma, propedeusegetuigschrift (hbo of wo) of behaalde 21+-toets.

Je toekomst na de associate degree Financieel Management

Heb je de associate degree financieel management succesvol afgerond? Dan ontvang je een ad-getuigschrift, waarmee je laat zien dat je klaar bent voor je volgende carrièrestap. Je kunt binnen een groot aantal organisaties aan de slag als bijvoorbeeld administrateur, assistent-controller, hoofd financiële of salarisadministratie of medewerker bedrijfsbureau. Wil je nog verder studeren, dan kun je met dit diploma vrijstellingen aanvragen voor een bacheloropleiding.