Ad Leisure and Events Management deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Leisure & Events Management

Ben jij iemand die gek is op plannen en organiseren? Die altijd het voortouw neemt als het gaat om een feest of evenement? En vind je het heerlijk om creatieve concepten tot leven te brengen en mensen een geweldige tijd te bezorgen? Lees dan snel verder. In onderstaand overzicht zetten we alle belangrijke details van de associate degree Leisure & Events Management op een rij. Voor jou misschien wel dé perfecte start van een carrière in de bruisende wereld van evenementen en vrijetijdsmanagement! Tijdens de associate degree Leisure & Events Management werk je zeer nauw samen met de praktijk. Het programma van deze opleiding is altijd gebaseerd op vraagstukken die spelen in het echte werkveld. Je raakt daardoor meteen thuis in de vrijetijdssector en alle actuele ontwikkelingen die er spelen.

Het studieprogramma

In deze tweejarige opleiding krijg je een grondige basis in zowel leisure management als event management. Van het bedenken van het volgende grote festival tot het coördineren van sportevenementen, je zult alle vaardigheden opdoen die nodig zijn om indruk te maken in deze industrie. Je leert hoe je diverse soorten activiteiten plant, coördineert en uitvoert. De lessen zijn interactief en praktijkgericht, zodat je niet alleen theoretische kennis opdoet, maar ook vaardigheden ontwikkelt die je direct in de praktijk kunt brengen. Samenwerking en communicatie staan centraal, want in de evenementenwereld draait alles om teamwerk en het opbouwen van sterke relaties. Hoe je al deze kennis tot je neemt, bepaal je voor het overgrote deel zelf. Je kunt kiezen uit werkplekleren, waarbij je het meeste werk verzet binnen het bedrijf waarvoor je werkt. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk. Je kunt ook kiezen voor lessen en trainingen op school. Daar werk je in groepsverband aan opdrachten uit de praktijk. Tenslotte is er nog online learning, waarbij je de lessen online volgt en je ook met medestudenten kunt samenwerken aan cases. Plannen en je studieresultaten bijhouden, doe je via een dashboard.

Toelatingseisen deeltijdopleiding AD Leisure & Events Management

Heb je een havodiploma, dan ben je welkom met alle profielen. Bij Cultuur en Maatschappij dien je wel economie, bedrijfseconomie of M&O te hebben gevolgd. Precies hetzelfde geldt als je een vwo-diploma hebt behaald. Kom je van het mbo, dan is een diploma op niveau 4 voldoende om te worden toegelaten. Voldoe je niet aan bovengenoemde eisen, maar ben je wel enorm enthousiast? Niet getreurd! Ook dan zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten wordt. Dit kan bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek.

Werken na de deeltijdopleiding AD Leisure & Events Management

Oké, je hebt je diploma binnen. En nu? De wereld ligt aan je voeten! Met een associate degree in Leisure & Events Management heb je tal van mogelijkheden. Je kunt aan de slag bij evenementenbureaus, festivals, pretparken, cruisebedrijven en nog veel meer. Of misschien krijg je de smaak te pakken en wil je verder studeren voor je bachelor. Wat je ook kiest, één ding is zeker: je zult nooit een saai moment hebben in deze dynamische en enerverende industrie.