HBO Hotel Management deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Hotel Management

Maak je graag anderen blij, werk je graag aan het gerief van anderen en heb je een voorkeur voor organiseren? Dan is een faciliterende functie in de toeristische sector wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor Hotel Management bij NHL Stenden Hogeschool of bij Saxion Hogescholen. Hier leer je alles over gastvrijheid, caterings, hotels, gastronomie, catering, evenementen en zelfs over human resource.

De locaties van de opleiding

Bij NHL Stenden volg je de opleiding in Leeuwarden. De opleiding kent hier 4 startmomenten; februari, april, september en november. De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw eigen situatie, maar de focus is vier jaar. De vakken worden gegeven in het Nederlands en Engels. In Deventer kun je de opleiding Hotel Management van Saxion vinden. Je gaat daar op dinsdag naar de hogeschool om de lessen te volgen. Met de opleiding van Saxion kun je alleen in februari of september starten.

Wat kun je verwachten van de opleiding Hotel Management

Binnen deze deeltijdopleiding word je opgeleid tot een professional in de gastvrijheid, Hospitality, personeelsmanagement en kwaliteitsbewaking. Tijdens de opleiding werk je drie tot vier dagen voor een relevante werkgever. En je gaat 1 of 2 dagen per week naar de hogeschool voor lessen. Naast het volgen van colleges werk je binnen werkgroepen aan opdrachten. Wanneer je de opleiding volgt maak je kennis de gastvrijheidsindustrie en gaat nader in op onderwerpen als gastvrijheid, marketing en ondernemen. Je leert hoe je gasten kunt plezieren, personeel kunt managen en de kwaliteit van een hotel of hospitality-onderneming kunt verbeteren. Ook ga je aan de slag met trainen van skills die je als manager goed kunt gebruiken. Aan het einde van de opleiding Hotel Management schrijf je een afstudeerscriptie. Je kunt kiezen voor een onderwerp binnen de hotel- of gastvrijheidsindustrie. Na de opleiding kun je gaan werken of een master in economie gaan doen.

Wat zijn de toelatingseisen van Hotel Management?

Een relevante baan is vaak een vereiste. Net als een paar jaar werkervaring. Verder heb je overal minimaal een mbo-diploma (havo of vwo mag ook) nodig om toegelaten te worden, aangevuld met een tweede moderne taal en soms economie 1. Bij de meeste opleidingen krijg je ook een intakegesprek en de hotelschool heeft een eigen selectieprocedure.

De voltijd studie

Er bestaat ook een voltijdse variant van Hotelschool. Er zijn behoorlijk wat hogescholen die de opleiding aanbieden. Van Hotel & Eventmanagement, International Hotel and Hospitality Management, Tourism Management en Leisure and Events Management kun je ook een voltijd opleiding vinden.

HBO Hotel Management HBO Hotel Management
Collegegeld 2023-2024 Tussen € 1.377,- en € 2.314,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34411
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam Hotel Management

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toelatingstoets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om de deeltijdopleiding Hotel Management te kunnen volgen.

Kies je voor de duale hotel managementopleiding? Dan kun je misschien studiefinanciering ontvangen. Bekijk of jij in aanmerking komt.