HBO Tourism Management deeltijd

Deeltijdopleiding Tourism Management

Weet jij wat de mensen tijdens hun vakantie willen? Voor sommige mensen kan het niet gek genoeg zijn met elk jaar weer wat anders. Terwijl andere vakantiegangers veel waarden hechten aan hun vaste plek in de Spaanse zon. Steeds vaker zoeken mensen een vakantie wat dichterbij in verband met de duurzaamheid. Vliegen en varen met een cruiseschip zijn namelijk behoorlijk schadelijk voor het milieu. De keuzes zijn reuze. Wanneer jij de wensen van mensen kunt vertalen naar aantrekkelijke toeristische spots, dan ben jij geschikt voor de deeltijdopleiding Tourism Management. Hier leer je jouw communicatie- en organisatievaardigheden om te zetten in de klantwensen binnen de wereld van het toerisme.

De opleiding Tourism Management?

De opleiding Tourism management bestaat uit een propedeusejaar en een hoofdfase. Je leert van alles over de toeristische wereld en je maakt kennis met trends en het ondernemen. Je krijgt vakken als: communiceren, marketing, toeristisch ondernemen, hospitality management, vrijetijdsbeleving, eventmanagement en touroperating.

Wat zijn de toelatingseisen van Tourism Management?

Om te kunnen beginnen met de opleiding Tourism Management moet je voldoen aan de toelatingseisen. Je hebt voor deze opleiding minimaal een havo, vwo of mbo (niveau 4) diploma nodig. Daarnaast vraagt de opleiding om een baan in de toeristische sector. Hierdoor werk en leer je tegelijk. Indien je niet voldoet aan de diploma-eis, kun je in aanmerking komen voor een toets als je 21 jaar of ouder bent. Als je weet te slagen voor het examen kun je toch starten met de opleiding Tourism Management.

In voltijd of deeltijd?

Er bestaat ook een voltijd opleiding van hbo Tourism Management. Ook hebben Internationaal Toeristisch Management, de Hotelschool en Leisure and Events Management een voltijd opleiding.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding Tourism Management volgen?
  • » LOI Hogeschool
HBO Tourism Management HBO Tourism Management
Collegegeld 2023-2024 Tussen € 1.377,- en € 2.314,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 35524
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam Tourism Management

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toelatingstoets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om de deeltijdopleiding Tourism Management te kunnen volgen.