Ad Facility Management deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Facility Management

Ben je op zoek naar een dynamische en veelzijdige opleiding die je voorbereidt op een boeiende carrière in facility management? Dan is de associate degree Facility Management de ideale keuze voor jou. Deze tweejarige opleiding biedt een uitstekende basis voor het betreden van het spannende vakgebied van facility management, waarin je leert hoe je organisaties ondersteunt bij het effectief beheren van hun werkplekken en faciliteiten. Vaak valt het helemaal niet zo op wat een facility manager allemaal doet. Totdat er dingen mis gaan. Er zijn niet voldoende parkeerplekken, de lunch is niet naar behoren, de prullenbakken zijn vol of de planten hangen er slap bij. Pas dan wordt duidelijk wat voor belangrijke taken een facility manager eigenlijk heeft. In die rol zorg je ervoor dat je collega’s kunnen werken in een schone en prettige werkomgeving waar alles op rolletjes loopt. Dit kan een kantoor of ziekenhuis zijn, een vakantiepark of sportcomplex. Geen werkdag is hetzelfde in jouw rol als facility manager. Wil jij ook zo’n afwisselende baan waarmee je bijdraagt aan het werkplezier van je collega’s? Lees dan verder!

De inhoud van de ad-opleiding

De associate degree Facility Management is ontworpen om studenten uitgebreid te laten kennismaken met de kernprincipes van facility management. Tijdens je studie ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn om effectieve en efficiënte facilitaire oplossingen te creëren. Het programma is opgebouwd rond een combinatie van theoretisch leren en praktische ervaring, waardoor je in staat bent om complexe uitdagingen in de echte wereld aan te gaan. Tijdens de opleiding bestudeer je onderwerpen als ruimtebeheer, onderhoudsplanning, duurzaamheid, projectmanagement en technologische innovaties in facility management. Je krijgt de kans om je opgedane kennis direct toe te passen tijdens stages, praktijkopdrachten en casestudy's, waarbij je in nauwe verbinding staat met professionals uit de branche. Voor deze opleiding geldt: je leert door te doen. Je werkt aan echte opdrachten uit het werkveld. De kennis die je nodig hebt om met deze opdrachten aan de slag te gaan, krijg je op verschillende manieren aangeboden. Zo volg je onderwijsbijeenkomsten, projectbijeenkomsten, gastcolleges, werkcolleges en hoorcolleges. Aan het einde van elk blok laat je door middel van een toets en een mondeling eindgesprek zien dat je beschikt over de gevraagde competenties. Het tweede jaar staat in het teken van je afstudeerstage. Rond je deze af met een voldoende, dan ligt de wereld van facility management aan jouw voeten.

Wat zijn de toelatingseisen Ad Facility Management?

Om toegelaten te worden tot de associate degree Facility Management, dien je een havo- of vwo-diploma te hebben (alle profielen voldoen) of een diploma op mbo-4 niveau.

Je toekomst na de associate degree Facility Management

Heb je het felbegeerde papiertje eenmaal behaald, dan kun je bij uiteenlopende organisaties aan de slag. Je kunt kiezen voor het bedrijfsleven, maar ook in ziekenhuizen, verzorgings- of verpleeghuizen, vakantieparken en pretparken lever je elke dag weer een belangrijke bijdrage in jouw nieuwe rol als facility manager. Voorbeelden van functies waarop je na je studie kunt solliciteren, zijn: (assistent) facility manager teamleider frontoffice of coördinator inkoop & logistiek. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog verder te gaan met studeren. Zo kun je gemakkelijk en zonder tijdverlies je bachelordiploma Facility Management halen.