WO Accountancy deeltijd

Deeltijdopleiding Accountancy

De financiële wereld is fors in beweging, maar een accountant kan niet worden gemist. Omdat men tegenwoordig veel beter in staat is om cijfers onder een vergrootglas te bekijken is de rol van een accountant misschien wel belangrijker dan ooit. De jaarrekeningen moeten kloppen in de boekhouding en de cijfers worden gecommuniceerd. De schandalen bij de grote accountantskantoren lijken tot het verleden te behoren, sterker nog het zijn juist de accountantskantoren die bij andere bedrijven misstanden signaleren.

Locatie WO Accountancy?

Alleen Nyenrode Business Universiteit heeft een universitaire bachelor Accountancy in deeltijd. Deze bachelor kan worden gedaan als voorbereiding op de verschillende universitaire masters Accountancy. Nyenrode is een particuliere universiteit en kent verschillende locaties in het land. Het collegegeld bedraagt € 6.500,- euro per jaar, maar vaak betaalt de werkgever.

De opleiding Accountancy?

Tijdens het volgen van je opleiding ga je vier dagen werken bij een accountantskantoor en heb je op vrijdag colleges. Hierdoor kun je de theorie die je krijgt meteen toepassen. Je krijgt vakken als auditing, witwassen, belastingrecht en financiering. Per week ben je ongeveer 16 tot 20 uur met de opleiding bezig en dat is inclusief de colleges. Op vrijdag volg je deze colleges op locatie. Studenten doen gemiddeld 4 jaar en 6 maanden over het afronden van de bacheloropleiding Accountancy. Na de opleiding kun je nog een master in accountancy of fiscale economie gaan doen.

Wat zijn de toelatingseisen voor Accountancy?

Om aan de opleiding te beginnen moet je vwo met wiskunde A hebben, of een hbo-propedeuse met daarbij een vwo-certificaat voor wiskunde A. Zo'n wiskunde-A certificaat kun je eventueel ook via Nyenrode behalen.

In voltijd?

Van de opleiding Accountancy bestaat er geen voltijdse variant. Wel kun je van Fiscale Economie een voltijd opleiding vinden.