Ad Commerciële Economie deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Commerciële Economie

De associate degree Commerciële Economie is een tweejarige opleiding die je voorbereidt op een carrière in de commerciële sector. De studie biedt je een stevige basis in (online) marketing, sales, communicatie en eventmarketing. Tijdens de opleiding krijg je inzicht in de werking van organisaties, leer je hoe je de juiste marketingstrategieën kunt toepassen en ontwikkel je vaardigheden op het gebied van communicatie, presentatie en samenwerking. Een belangrijk onderdeel van de associate degree Commerciële Economie is het leren schrijven van businessplannen en het geven van commercieel advies over bijvoorbeeld een marketing-, sales- of communicatievraagstuk. De studie is een gezonde mix tussen colleges, het in groepsverband werken aan een project en zelfstudie. Je voert echte opdrachten uit voor het werkveld. Hierdoor ontwikkel je een brede blik op de bedrijfswereld en leer je hoe je in complexe situaties het beste kunt handelen. Ben je geïnteresseerd in de commerciële sector en wil je je ontwikkelen tot een allround professional? Kies dan voor de Associate Degree Commerciële Economie en ontdek alle mogelijkheden die deze opleiding biedt!

De inhoud van de studie Commerciële Economie

Tijdens deze studie kun je vakken verwachten als marketing, bedrijfseconomie, e-marketing, Engels, recht, consumentengedrag, sales, business management, marketingcommunicatie, eventmarketing en sales.

Jaar 1

Nadat je de eerste lessen van je opleiding erop hebt zitten, ga je je nieuw verworven kennis direct in de praktijk brengen. Vaak gebeurt dit door het schrijven van een businessplan, al dan niet in de vorm van een competitief evenement waar de jury bestaat uit professionals uit het bedrijfsleven. In het tweede deel van het eerste jaar ga je de diepte in op het gebied van marktonderzoek, marketing en sales. Ook dan ga je weer praktisch aan de slag voor een bedrijf, bijvoorbeeld een reclamebureau waarvoor je persona's opstelt, briefings schrijft en de customer journey optekent. Of je brengt commercieel advies uit voor een bedrijf dat je zelf gevonden hebt.

Jaar 2

In je tweede jaar verschuift de aandacht meer naar (online) marketing, project design en sales en worden jouw skills op het gebied van verkoop, e-commerce en (online) marketingcommunicatie nog verder aangescherpt. Handig voor je afstudeerstage die je in het laatste semester van je opleiding gaat lopen. Een voorbeeld van een afstudeeropdracht kan zijn het doen van marktonderzoek, waarna je jouw afstudeerbedrijf goed onderbouwde adviezen kunt geven over een marketing-, sales- of communicatievraagstuk.

Wat zijn de toelatingseisen Ad Commerciële Economie?

Heb je interesse in de associate degree Commerciële Economie, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Ben je in het bezit van een havodiploma, dan ben je met alle profielen welkom. Maar let op: voor een Cultuur & Maatschappij profiel geldt dat je economie of bedrijfseconomie/M&O én Wiskunde A of B nodig hebt. Ook met een vwo-diploma kun je met alle profielen terecht. Voor mensen met een Cultuur & Maatschappij profiel geldt dat zij economie of bedrijfseconomie/M&O nodig hebben. Verder is iedereen die een mbo-4 diploma bezit van harte welkom! Voor alle studenten geldt dat ze binnen een half jaar na aanvang van hun studie een relevante werk- of stageplek moeten hebben gevonden voor minimaal 20 uur in de week.

Je toekomst na de associate degree Commerciële Economie

Met een associate degree Commerciële Economie diploma op zak ben je op heel veel vlakken inzetbaar. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, medewerker marketing of assistent-bedrijfsleider. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan kun je doorstromen naar een bachelor Bedrijfskunde of een master in Management.