Ad Finance deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Finance

Je bent gek van cijfers en droomt van een baan als accountant. Jaarrekeningen en financiële administraties zijn helemaal jouw ding. Maar alleen getallen vind je niet voldoende; je hebt vooral ook aandacht voor de menselijke kant van een bedrijf. Je houdt ervan om te bedenken hoe je een organisatie kunt optimaliseren. En je ziet het als een uitdaging om verbetervoorstellen te doen. Kun jij je wel vinden in dit profiel? Dan is de Ad Finance jou op het lijf geschreven. Behalve boekhouden leer je er onderzoek te doen en advies uit te brengen. Daarnaast ga je natuurlijk aan de slag met het opstellen van jaarrekeningen. Aan het einde van de studie ben je zowel fiscaal als juridisch onderlegd.

De inhoud van de studie Finance

kun je deze tekst herschrijven zonder bullets? De associate degree Finance bestaat uit de volgende zes modules:

  • Basisvaardigheid gedrag en communicatie
  • Basisvaardigheid bedrijfscalculaties en statistiek
  • Beschrijven van bedrijfsprocessen
  • Bedrijfseconomisch calculeren en beslissen
  • Jaarrekening opstellen en lezen
  • Fiscaliteit en privaatrecht

In welke volgorde je deze modules volgt, bepaal je zelf. Natuurlijk krijg je bij het uitstippelen van jouw ideale traject wel hulp van een studieadviseur. De studie is gebaseerd op blended learning (een combinatie van on- en offline studie) en werkplekleren.

Wat zijn de toelatingseisen AD Finance?

Heb je interesse in de associate degree Finance, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Met een havo-diploma kun je met alle profielen terecht. Let op: bij het profiel Natuur & Gezondheid heb je economie, M&O of bedrijfseconomie nodig. Bij Cultuur & Maatschappij heb je nodig: economie of Management & Organisatie (M&O) of bedrijfseconomie en daarnaast wiskunde A of B. Ben je in het bezit van een vwo-diploma, dan kun je met alle profielen terecht, net als met een mbo-niveau-4 diploma. Verder krijg je het advies om naast je studie minimaal 20 uur per week werkzaam te zijn in een financieel-administratieve functie.

Je toekomst na de associate degree Finance

Met een associate degree Finance heb je een stevige basis gelegd voor een baan als accountant. Je bent echter nog geen registeraccountant (RA) of registercontroller (RC).