Ad Eventmanager deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Eventmanager

Heb jij een passie voor het creëren van gedenkwaardige ervaringen? Droom je ervan om evenementen te plannen en te beheren die mensen bij elkaar brengen en blijvende indrukken achterlaten? Dan is de associate degree Eventmanager jou op het lijf geschreven. Deze dynamische tweejarige opleiding is ontworpen om je een solide basis te bieden in evenementenorganisatie en je voor te bereiden op een boeiende carrière in deze bruisende sector. De associate degree Eventmanager is jouw ticket naar een mooie baan in de evenementenwereld. Met een uitgebalanceerd programma, praktische ervaring en een diepgaand begrip van evenementenplanning en -beheer, ben je optimaal voorbereid op een succesvolle carrière in deze bloeiende branche.

De inhoud van de ad-opleiding

De associate degree Eventmanager is een intensieve, praktijkgerichte opleiding die je onderdompelt in de wereld van evenementenplanning en -beheer. Het curriculum is zorgvuldig samengesteld en biedt een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden die essentieel zijn om te slagen in de evenementenindustrie. Je leert hoe je evenementen kunt conceptualiseren, plannen, uitvoeren en evalueren. Ook zul je thuis raken in alle facetten die komen kijken bij evenementenbeheer. De studie legt een sterke focus op competentieontwikkeling. Dit betekent dat je werkt aan het verwerven van de kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor succes in je toekomstige carrière. Je leert presenteren en onderzoeken en je analyseert trends en ontwikkelingen die kenmerkend zijn voor de evenementenbranche. Je krijgt in je eerste jaar opdrachten die te maken hebben met communicatie (zowel in- als extern), marketingcommunicatie, projectmanagement, psychologie en sociologie en het produceren van online media. Ook werk je hard aan de ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden en het versterken van je schrijfvaardigheden. Tijdens een groepsproject organiseer je een daadwerkelijk evenement voor een externe opdrachtgever. Hierbij bedenk je een innovatief concept, stel je het programma samen, ontwikkel je draaiboeken, stel je een begroting op en verzorg je alle communicatie rondom het evenement. In het tweede jaar krijg je de gelegenheid om stage te lopen bij een bedrijf in de evenementenindustrie en werk je aan je afstudeeropdracht. Dit jaar vormt de brug tussen de basiskennis die je in het eerste jaar hebt opgedaan en de praktische toepassing ervan.

Wat zijn de toelatingseisen Ad Eventmanager?

Om toegelaten te worden tot de associate degree Eventmanager, dien je een of meer van de volgende diploma’s te hebben:

  • Havo (alle profielen)
  • Vwo (alle profielen)
  • Mbo (niveau 4).

Wie minimaal 21 jaar oud is maar niet voldoet aan de opleidingseisen, kan alsnog toegelaten worden door het behalen van het 21+ toelatingsonderzoek.

Je toekomst na de associate degree Eventmanager

Het ligt voor de hand dat je na afloop van deze studie aan de slag kunt als eventmanager. Maar er is meer! Je kunt in verschillende functies aan de slag bij evenementenbureaus of evenementenlocaties. En ook banen op marketing- en communicatiegebied behoren tot de mogelijkheden. Met een afgeronde associate degree Eventmanager heb je een goede kans op werk, aangezien het programma perfect aansluit op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Er is veel behoefte aan professionals met een opleidingsachtergrond tussen mbo-4 en hbo-bachelor niveau. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met waterschappen, dus de kansen op werk zijn veelbelovend. En voor wie nog geen genoeg heeft van het studeren, zijn er natuurlijk altijd nog de bacheloropleidingen.