Ad Food, Business & Innovation deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Food, Business & Innovation

Eten is zo veel meer dan alleen de brandstof voor je lichaam. Het staat voor beleven, genieten, uitproberen en samenzijn. De associate degree Food, Business & Innovation is er voor iedereen die een passie heeft voor eten, drinken en die de kunst verstaat van het culinaire genot. Je leert er alles over voedsel, gastronomie, je ontdekt trends op het gebied van eten en gezondheid, je creëert vernieuwende concepten in de voedselketen en vertaalt trends in de voedselindustrie naar bruikbare toepassingen voor het bedrijfsleven. Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke zaken omtrent de tweejarige associate degree Food, Business & Innovation.

De inhoud van de ad-opleiding

De associate degree Food, Business & Innovation is een tweejarig programma dat zich richt op alles wat te maken heeft met voedsel, gastronomie en de culinaire industrie. Je krijgt de kans om te duiken in de wereld van smaken, koken, voedselbereiding en gastvrijheid. Vanaf dag één zul je merken dat de opleiding praktijkgericht is, met een balans tussen theorie en hands-on ervaringen. Je bent betrokken bij realistische projecten, culinaire demonstraties en interactieve workshops die je vaardigheden en kennis aanscherpen. Bovendien krijg je de kans om te leren van ervaren professionals en docenten met uitgebreide expertise in de branche. De studie is opgebouwd uit twee semesters en vier modules. Elke module kent een aantal verschillende thema’s, waaronder:

Food & Future

Wat zijn de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van eten, drinken en gezondheid? En hoe zet je deze in in de praktijk?

Food & Experience

We schreven het al eerder: eten is proeven, eten is ervaren! Hoe roep je deze emoties op in bijvoorbeeld een restaurant of foodfestival en hoe prikkel je de zintuigen van je gasten optimaal?

Food as Business

Hoe run je een goedlopend restaurant en wat komt daar allemaal bij kijken? Je zult al snel merken dat dat veel meer dan is alleen goed eten. Denk alleen al aan zaken als wetten en regels, marketinguitingen en financiën.

Professionele vaardigheden

Natuurlijk werk je tijdens je studie ook aan je persoonlijke skills. Bijvoorbeeld samenwerken, communiceren, onderzoeken en leiding geven. Stuk voor stuk belangrijke eigenschappen als je wilt slagen in de wereld van food en gastronomie.

In het laatste jaar van je studie richt je je, behalve op een aantal nieuwe thema’s, vooral op je afstudeerproject. Dit doe je binnen het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Je gaat aan de slag met een vraagstuk uit de praktijk en gaat dit onderzoeken. De uitkomsten ervan breng je ten uitvoer binnen je bedrijf.

Wat zijn de toelatingseisen Ad Food, Business & Innovation?

Om toegelaten te worden tot de associate degree Food, Business & Innovation moet je een of meer van de volgende opleidingen succesvol hebben afgerond: havo (alle profielen), vwo (alle profielen) of mbo (niveau 4). Wie minimaal 21 jaar oud is maar niet voldoet aan de opleidingseisen, kan alsnog toegelaten worden door het behalen van het 21+ toelatingsonderzoek.

Je toekomst na de associate degree Food, Business & Innovation

Na het succesvol afronden van de associate degree Food, Business & Innovation, sta je voor een wereld vol spannende mogelijkheden. Deze opleiding opent de deuren naar verschillende carrièrepaden binnen de voedings- en horecabranche. Je zou kunnen werken als chef-kok, voedselconsultant, evenementenmanager, of zelfs je eigen culinaire onderneming starten. Bovendien legt deze opleiding een solide basis als je later wilt doorstromen naar een bacheloropleiding. De kennis en vaardigheden die je tijdens deze twee jaar opdoet, zullen je zeker goed van pas komen. Welk pad je ook kiest.