Ad Ondernemerschap & Retail Management deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Ondernemerschap & Retail Management

Ben jij klaar om in de wereld van e-commerce verdere stappen te maken of droom je ervan om als leidinggevende in een retailorganisatie te schitteren? Wil je de schakel zijn die commerciële kansen ziet en deze grijpt op basis van data? Dan is de tweejarige associate degree Ondernemerschap & Retail Management jouw ticket naar succes. In de boeiende wereld van retail en ondernemerschap draait alles om flexibiliteit, innovatie en het begrijpen van de behoeften van de moderne consument. De associate degree Ondernemerschap & Retail Management biedt de perfecte springplank naar een veelbelovende carrière in deze branche. Gedurende deze opleiding ontdek je een rijke mix van marketing, sales en ondernemerschap, allemaal gericht op het boeiende domein van retailmanagement en retailmarketing. De associate degree Ondernemerschap & Retail Management richt zich voornamelijk op de bedrijfseconomische aspecten van het ondernemerschap. Deze opleiding biedt de perfecte mix van kennis en praktijkervaring, waardoor je klaar bent om de uitdagingen van de moderne retailbranche aan te gaan.

De inhoud van de studie Ondernemerschap & Retail Management

Tijdens deze tweejarige opleiding dompel je jezelf onder in de retailwereld en leer je hoe je effectief een middelgroot bedrijf leidt. Of het nu gaat om een fysieke winkel, een filiaal of een online shop. Het programma is ontworpen om jou uit te rusten met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te excelleren in deze dynamische industrie. Je bestudeert onderwerpen zoals marketing, bedrijfscommunicatie, marktanalyse, management en organisatie. Je verdiept je onder andere in marktonderzoek en marketingstrategie. Ook leer je meer over het presenteren van jezelf, je onderneming en portfolio. Deze opleiding is opgebouwd rondom drie belangrijke leerlijnen:

  • Theorie Hier verdiep je je in de kernprincipes van retailmanagement en ondernemerschap.
  • Praktijk Deze leerlijn stelt je in staat om je kennis direct toe te passen in de praktijk van bestaande bedrijven of zelfs in je eigen onderneming.
  • BusinessBooster Hier verdiep je jouw kennis en pas je deze toe op actuele onderwerpen zoals duurzaamheid, circulariteit en technologie, allemaal cruciale elementen in de moderne retailwereld.

Toelatingseisen AD Ondernemerschap & Retail Management

Om toegelaten te worden tot deze opleiding dien je te beschikken over een havo-, vwo- of mbo-4 diploma. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan een 21+ toets uitkomst bieden. Daarnaast is het van belang dat je bij de start van je opleiding een (relevante) praktijkomgeving hebt, waarin je jouw opdrachten en toetsen succesvol kunt afronden.

Je toekomst na de associate degree Ondernemerschap & Retail Management

Met een afgeronde associate degree Ondernemerschap & Retail Management op zak liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Aan het einde van deze intensieve tweejarige opleiding zijn er diverse carrièremogelijkheden voor jou. Je kunt in de e-commerce sector bijvoorbeeld starten in een juniorrol als contentspecialist, shopper marketeer, customer journey specialist of product owner. Of je start als assistent (store) manager op de winkelvloer in een retailorganisatie. Ook kun je denken aan een functie als franchisenemer. Na het behalen van het associate degree diploma heb je de mogelijkheid om door te stromen naar een verwante bacheloropleiding, zoals Ondernemerschap & Retail Management of Commerciële Economie. Dit biedt je de kans om je expertise naar een hoger niveau te tillen en jezelf te onderscheiden in de branche.