HBO Ondernemerschap deeltijd

Deeltijdopleiding Ondernemerschap

De deeltijdopleiding Ondernemerschap richt zich op managers die affiniteit hebben met het ondernemen en op ondernemers die zich richten op het managen. Deze opleiding is dus geschikt voor mensen die zich bevinden op het snijvlak van managen en ondernemen. De opleiding leert je hoe je innovatiekracht kunt omzetten in daden en geeft je inzicht in bedrijfsprocessen. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor managementvaardigheden en ontwikkelingen voor ondernemers.

Locaties van de opleiding

Op dit moment kun je deze deeltijdopleiding alleen vinden bij HBO Drechtsteden in Dordrecht. De opleiding wordt niet aangeboden onder de naam Ondernemerschap, maar ze noemen de opleiding daar Business and Innovation.

Wat zijn de toelatingseisen van hbo Ondernemerschap?

Om toegelaten te worden tot Ondernemerschap dien je in het bezit te zijn van een havo-, vwo- of mbo 4- diploma. Heb je die diploma’s niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan de 21+ toelatingsexamen. Slaag je voor deze toets dan ben je alsnog toelaatbaar.

Voltijd studeren?

De opleiding Ondernemerschap kun je helaas niet in voltijd volgen. Op HBOstart staat meer informatie over hbo Ondernemerschap. Van Business Administration Entrepreneurship kun je wel een voltijd variant vinden.

Na de deeltijdopleiding

Ben je klaar met de opleiding Ondernemerschap? Bekijk dan de mogelijkheden voor een master in economie.

Ondernemerschap voor topsporters

In samenwerking met de VVCS (spelersvakbond) heeft HBO Drechtsteden een speciale opleiding voor topsporters ontwikkeld. Topsporters kunnen op deze manier tijdens hun topsportcarrière een hbo diploma behalen. De colleges gaan veelal via de digitale weg, waardoor het niet nodig is om fysiek aanwezig te zijn op de hogeschool. Hierdoor is de opleiding prima te volgen tijdens de vele trainingen of een buitenlandse trainingsstage.