Arbeidsmarkt HBO Facility Management

Werken in het Facility Management

Als facility manager kun je werk vinden bij bedrijven en organisaties op o.a. de afdelingen inkoop, evenementen of catering. Soms is een functie achter een servicedesk ook een optie. Veel deeltijders hebben natuurlijk al een baan en is deze opleiding voor een stapje hoger op de ladder. Mocht je nog geen werk hebben, dan heb je na de opleiding Facility Management best veel kans om een baan op hbo-niveau te vinden met een gemiddeld salaris. Net als de andere economische opleidingen, is dat meestal een fulltime functie. Deze mooie positie op de arbeidsmarkt lijkt in de toekomst wel wat minder te worden door robotisering.

Kun je werk vinden na Facility Management in deeltijd?

Wie in deeltijd studeert, doet dat vaak met een heel duidelijk doel. Je hebt bijvoorbeeld al een baan op mbo-niveau, en bent toe aan een volgende stap. Of je wilt switchen naar een beroep dat je interessanter vindt of waar je meer mee kunt verdienen. Kortom: je verwacht een betere kans op de arbeidsmarkt. Maar komt die verwachting straks uit? Is er genoeg werk te vinden als facility manager? Als jij straks hoger opgeleid bent, kun je dan wel werk vinden op dat niveau? En wat ga je zo ongeveer verdienen? Lees daarom de bovenstaande tekst goed om te weten wat je kansen zijn na de opleiding hbo Facility Management. Alle aspecten in deze tekst over jouw kansen op werk na deze deeltijdopleiding zijn afgezet tegen het landelijke gemiddelde voor hbo opleidingen.

Baan in de studierichting Facility Management

De arbeidsmarktcijfers zijn aan verandering onderhevig. Kijk bijvoorbeeld maar naar de impact van de huidige economische crisis, de oorlog of naar alle faillissementen in de winkelstraat. Zeker in de richting economie zijn de kansen op de arbeidsmarkt grillig. Denk vooral met gezond verstand en staar je niet blind op cijfers over banen en kansen. De cijfers die je hierboven kunt vinden zijn wat gedateerd en het duurt ook nog een paar jaar voordat jij klaar bent met je deeltijdopleiding Facility Management (of duaal).